Προώθηση Ιστοσελίδων: Πόσο Κοστίζει ή πόσο αξίζει!

Πολλοί πελάτες μας, μας ρωτούν, πόσο ακριβό είναι το “σπορ” της προώθησης ιστοσελίδων (ή αλλιώς Seo);

Η απάντησή μας είναι ότι: Το σπορ του ίντερνετ, είναι ακριβό! Πόσο μάλλον του Seo και το ακριβές κόστος (επένδυση) καθορίζεται από πολλούς παράγοντες τους οποίους θα διαβάσετε παρακάτω. Το Seo, αφορά επιχειρήσεις που σκοπεύουν να ασχοληθούν σοβαρά με την προώθηση της online εταιρείας/επιχείρησής τους και όχι για ανθρώπους που θέλουν να φαίνεται η online επιχείρησή τους, σε μερικούς φίλους, συναδέλφους, συγγενείς ή στην μάνα τους…..

Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικούς παράγοντες/δεδομένα που πρέπει να ληφθούν ώστε να απαντήσουμε για το κόστος της προώθησης (Seo):

  • Η παλαιότητα του domain
  • Προηγούμενες προσπάθειες βελτιστοποίησης
  • Τυχόν penalties που έχετε δεχτεί
  • Η σύνθεση/δομή/πλατφόρμα ανάπτυξης/πολυπλοκότητα/μέγεθος της ιστοσελίδας
  • Η τρέχουσα κατάταξη της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα
  • Το μέγεθος του ανταγωνισμού στην αγορά-στόχο που ανήκει η online επιχείρησή σας
  • Το γεωγραφικό εύρος που θέλετε να καλύψετε (τοπικό, Εθνικό ή Διεθνές) και οι γλώσσες στόχευσης
  • Και η λίστα απλά δεν έχει τέλος…
Κατασκευή ιστοσελίδων θεσσαλονίκη

Όπως θα έχετε καταλάβει μέχρι τώρα ο λόγος που οι περισσότεροι από τους συναδέλφους (και εμείς) δε δίνουν μία ευθύς απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι όχι γιατί αποφεύγουν ή αδυνατούν να το κάνουν, αλλά λόγω της τεχνικής πολυπλοκότητας του αντικειμένου, σε συνδυασμό με την μοναδικότητα του κάθε project. Φυσικά, για να μπορέσεις να κοστολογήσεις ένα έργο και εν προκειμένω αυτό της προώθησης μιας ιστοσελίδας μέσω SEO, απαιτείται μία εκτενής ανάλυση πολλών παραμέτρων στα πλαίσια ενός ενδελεχούς στρατηγικής SEO – Προώθηση Ιστοσελίδας.

Με τον συνολικό αριθμό των ενεργών websites να προσεγγίζει (τον Μάρτιο 2014) το 1 δις (!!!) και με δεδομένη την επιθυμία των (συντριπτικά) περισσοτέρων, να βρίσκονται στην πρώτη σελίδα (10άδα) της Google, δεν νομίζετε ότι είναι λίγο δύσκολο να χωρέσουμε όλοι; Η Seo-Expert.gr έχει τους πελάτες της, στην 1η σελίδα της Google!

Και να θυμάστε ότι:

Η προώθηση ιστοσελίδων (seo) είναι μία υπηρεσία που απαιτεί πολλές τεχνικές γνώσεις, ατέλειωτες ώρες δουλειάς και αυτοβελτίωσης, δεκάδες επαγγελματικά εργαλεία ανάλυσης, υπομονή και επιμονή και συνεχές διάβασμα στο ίντερνετ για ότι καινούριο βγαίνει.

Το κόστος της προώθησης (seo) που στην ουσία είναι επένδυση για την επιχείρησή σας, περιλαμβάνει και τα αντίστοιχα εργαλεία προώθησης. Τι εννοούμε;

“Ο αλγόριθμος της Google, λαμβάνει υπόψη πάνω από 150-200 παραμέτρους που τους χρησιμοποιεί για την παραγωγή των κατατάξεων. Η δουλειά της Seo-Exper.gr είναι μια δουλειά πολύπλοκη λοιπόν, μιας και πρέπει να παρακολουθoύμε πολλές παραμέτρους ταυτόχρονα. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετά εξειδικευμένα εργαλεία seo, για την εκτέλεση της προώθησης, αλλά τα επαγγελματικά και σοβαρά εργαλεία απαιτούν μια σημαντική μηνιαία συνδρομή”.

Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι το 70-75% του traffic προέρχεται από τα οργανικά αποτελέσματα (Organic Results – Seo) και όχι από τις διαφημίσεις και ότι το 85% των χρηστών φαίνεται να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στα οργανικά αποτελέσματα, τότε μάλλον έχουμε… νικητή!

Recent Posts

Leave a Comment